Lääke-ja terveydenhoito

Lääkkeillä ja ilman

Terveydenhuoltoa Kostamokodilla toteuttaa moniammatillinen työryhmä (psykiatrian erikoislääkäri, sairaanhoitajat, lähihoitajat) yhteistyössä terveyskeskuksen, erikoissairaanhoidon, hammashuollon sekä neuvolan ja äitiyspoliklinikan kanssa.

Kostamokodilla kuntoutuksen tukena käytämme tarvittavia mieliala-ja psyykelääkkeitä. Korvaushoito yhteisössämme toteutuu STM asetuksen 33/2008 mukaisesti buprenorfiini-naloksoni yhdistelmävalmisteella, Buvidal-injektiolla tai metadonilla. Emme tällä hetkellä tee korvaushoidon aloituksia. Kostamokodilla voimme tehdä korvaushoitoannoksen titrauksen hoitotasolle ja tarvittaessa korvaushoidon vaihdot metadonista buprenorfiinille microdosing-menetelmällä, jolloin korvaushoito jatkuu katkeamatta. Kostamokodilla ei ole päihdevieroitusosastoa. Voimme jatkaa katkaisujaksolta kuntoutukseen saapuvien asiakkaiden lääketiputuksia ja hoitaa mahdollisia vieroitusoireita sekä lääkkeellisin että lääkkeettömin keinoin.

Lääkkeettömänä hoitomuotona käytämme Kostamokodilla vyöhyketerapiaa, kehoakupunktiota sekä viiden pisteen korva-akupunktiota, johon koko henkilökunta on saanut koulutuksen. Lisäksi asiakkaidemme käytössä on kaksi Neurosonic-tuolia. Puulämmitteinen rantasauna paljuineen on käytettävissä viikon jokaisena päivänä.

Päivystyspuhelin 24/7: 013 312 790
Päihdekuntoutus:
Perhekuntoutus:

Sähköposti: info@kostamokoti.fi
Osoite: Pitkälammentie 12, 83430 Käsämä