Virtuaalitodellisuus perhekuntoutuksen ja päihdekuntoutuksen tukena

Saimme tälle vuodelle jatkoa STM:n apurahaan, joka kohdentuu Kostamokodin Perhekuntoutuksen toimintaan. Yhdessä asiakkaidemme  kanssa, Adventure Clubin tiimi aloitti vuonna 2022 kehittelemään erilaisia taito- ja altistusohjelmia perhe-ja päihdekuntoutuksen tueksi virtuaalimaailmaan. Tavoitteena on luoda pelaajalle turvallinen ympäristö, jossa ohjatusti saa harjoitella itselleen haastavia tilanteita esimerkiksi arjen sosiaalisissa tilanteissa tai opetella virtuaalisen rentoutuksen keinoin käsittelemään ahdistuneisuutta. Tällä hetkellä ”pelejä” on puolenkymmentä ja lisää kehittelyssä. Perjantaina 16.2.2024, kun Adventure Clubin tiimi kävi Kostamokodilla, saimme käyttöömme kolmet virtuaalilasit ja käyttöönottokoulutuksen peleihin. Kuvassa liiketoimintapäällikkö Juha Kröger kiipeää ”Kela-vuorta”, jonka huipulla Juha vastasi poliisin puheluun. Riippuen valituista vastausvaihtoehdoista tilanne eteni lopulta siihen, että Juha päätyi sopuisasti hakemaan uuden passinsa lupavirastosta.

Takaisin uutislistaukseen

Päivystyspuhelin 24/7: 013 312 790
Päihdekuntoutus:
Perhekuntoutus:

Sähköposti: info@kostamokoti.fi
Osoite: Pitkälammentie 12, 83430 Käsämä