Perhekuntoutus

Perhekuntoutus

Tarjoamme Kostamokodissa perhekuntoutusta, sekä vanhemmuuden ja arjen hallinnan arviointijaksoja. Perhekuntoutus toimii Liperin Käsämässä. Perhekuntoutukseen voi saapua jo raskaana ollessa yhdessä puolison ja perheen lasten kanssa. Odotusaikana saapuminen perhekuntoutukseen antaa turvan päihteettömyydelle. Perhekuntoutuksessa päihdekuntoutus ja vanhemmuuteen tukeminen kulkevat rinnakkain.

Pienen etu on kaikista suurin

Vauvan tarpeet, etu ja terve kehitys ovat kuntoutuksen perusta. Käymme asiakkaan kanssa yhdessä äitiysneuvolassa ja PKSSK:n äitiyspoliklinikalla. Vanhempien niin halutessa Kostamokodin työntekijä voi olla mukana synnytyksessä. Sairaalassa ollessa henkilökunta käy tapaamassa perhettä.

Vauvan ja perheen kotiutuessa Kostamokotiin henkilökunta antaa päivittäin apua ja tukea vauvan hoitoon liittyvissä asioissa. Teemme viikoittain vanhemmuuden viikkoarvion, jossa vanhemmat ja henkilökunta tekevät yhteenvedon kuluneen viikon arjesta vauvan kanssa. Neuvolakäynnit hoidetaan yhdessä henkilökunnan kanssa. Prosessin aikana aloitamme perhearvioinnin Bentovim-Millerin menetelmän mukaisesti. Menetelmä on kehitetty perheen toimintakyvyn, voimavarojen, vahvuuksien ja vaikeuksien arviointiin.

Kuntoutussuunnitelmia tehdään säännöllisesti ja Kostamokodin toimintamallin mukaisesti teemme tiivistä yhteistyötä verkoston ja ennen kaikkea lastensuojelun kanssa. Verkostopalaverit mahdollistavat parhaan yhteistyön lapsen hyväksi ja niiden tarkoituksena on auttaa asiakkaitamme luottamaan, että lastensuojelu on perheen selviytymistä tukeva yhteistyökumppani.

Ennen kotiutumista suunnittelemme yhteistyötahojen kanssa yksilöllisesti, millaista tukea perhe tarvitsee arjessa selviytymisen tueksi. Kostamokotiin on myös mahdollista tulla intervallijaksoille, jotka suunnitellaan yhdessä perheen, tukiverkoston sekä Kostamokodin henkilökunnan kanssa.

Sertifioitua kuntoutusta

Etkö löydä etsimääsi?

Soita 050 388 66 24