Kohti päihteetöntä elämää vuodesta 2005

Päihde­kuntoutusta kodin­omaisessa ympäristössä

Tarjoamme Kostamokodissa psykososiaalista päihdekuntoutusta kognitiivisella työotteella. Asiakkaitamme ovat pariskunnat, lapsiperheet sekä täysi-ikäiset yksilökuntoutujat. Yhteisömme mahdollistaa myös korvaushoidon osana psykososiaalista kuntoutusta.

Olemme osa Honkalampi-konsernin voittoa tavoittelematonta toimintaa.

Päihdekuntoutuskotimme sijaitsee Käsämässä, noin 27 kilometrin päässä Joensuun keskustasta.

Päihdekuntoutus

Olemme 13-paikkainen yhteisö, jonka jokaisella asiakkaalla on nimetty omaohjaaja. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa ja tukee päihdeongelman ja käytännön asioiden hoidossa. Tarjoamme mahdollisuuden psykiatrian erikoislääkärin vastaanottoon viikoittain, terveyttä ja hyvinvointia lisäävän ympäristön, puulämmitteisen rantasaunan paljuineen, mahdollisuuden säännölliseen ohjattuun kuntosaliharjoitteluun, sekä musiikkitilan soittimineen.

Meillä voit myös kokeilla lääkkeettömiä hoitomuotoja, kuten kiinalaisen lääketieteen mukaisia kehoakupunktiohoitoja ja Neurosonic-tuolia. Asiakkaamme osallistuvat AA- ja/tai NA-ryhmiin kolme kertaa viikossa.

Lisätietoja

Lääke-ja terveydenhoito

Kostamokodilla toteutamme sekä lääkkeellistä- että lääkkeetöntä terveydenhoitoa. Henkilökuntamme huomioi ja dokumentoi asiakkaan oireita, käyttäytymistä, toimintaa ja ajatuksia. Psykiatrian erikoislääkäri käy yhteisössämme joka viikko. Lääkäri arvioi, tutkii ja diagnosoi ja yhdessä asiakkaan kanssa päättää jatkotoimenpiteistä.

Lisätietoja

Perhekuntoutus

Perhekuntoutuksessamme on paikat kolmelle perheelle. Tavoitteenamme on turvata päihteetön raskausaika ja opastaa perhettä itsenäiseen arjessa selviytymiseen. Päihdekuntoutus ja vanhemmuuteen tukeminen kulkevat rinnakkain. Prosessissa on aina tukena lastensuojelu. Perhekuntoutuksen valkoinen talo sijaitsee yksilökuntoutuksen kanssa samassa pihapiirissä, ja asiakkaat käyttävät samoja hyvinvointi- sekä lääke- ja terveydenhoito palveluita.

Lisätietoja

Ajankohtaista

Meidän Henkka

Henry Tiittanen tuli Kostamokodille tutuksi alkuun asiakkaana, sittemmin keittiötyöntekijänä ja vertaisohjaajana. Tällä hetkellä Henkka opiskelee oppisopimuksella lähihoitajaksi Kostamokodilla.

Lue uutinen

Perustus on valettu

Tänään oli Kostamokodilla  perustuksen valu. Alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan laajennusosan muoto. Ei tule jatkossakaan rakkautta eikä rahaa talosta puuttuman, kun perustuksen betoniin upotettiin kolikko ja pintaan…

Lue uutinen

KYMMENES KESÄKUUTA

Viikko sitten alkoi iso luuta lakaisemaan! Muutama kaunis puu ja pensas antoi tilaa tulevalle laajennukselle. Laajennuksen myötä saamme henkilökunnalle sosiaalitilat, uuden neuvotteluhuoneen, esteettömän wc:n, muutaman…

Lue uutinen

Miten päihdekuntoutukseen pääsee?

Päihdekuntoutusta varten tarvitset oman kotikunnan maksusitoumuksen. Oman kotikunnan päihdepalveluiden yhteystiedot löytyvät kunnan kotisivuilta kohdasta sosiaali- ja terveyspalvelut. Myös hakukoneella voit hakea tietoa hakusanalla ”päihdepalvelut (kotikunta)”.

Pyydä maksusitoumusta Kostamokodille. Työntekijäsi tekee paikkavarauksen.

Ota meihin yhteyttä

päihdekuntoutukseen, perhekuntoutukseen, lääke- ja terveydenhoitoon ja työnohjaukseen liittyvissä asioissa

Kaikki yhteystiedot

Päivystyspuhelin 24/7: 013 312 790
Päihdekuntoutus:
Perhekuntoutus:

Sähköposti: info@kostamokoti.fi
Osoite: Pitkälammentie 12, 83430 Käsämä